Wednesday, February 10, 2010

Lari...Lari...Lari

KE GARISAN, SEDIA, BOOOOOOOOOOM!!(bunyi pistol)


"Ieya, cepat Ieya!!"

Aku jerit kuat!
Nak kasi semangat la konon.
Yeah, rumah Nilam still leading!
Padang makin bising dengan suara budak-budak rumah sokong team masing-masing.
Kali ni aku jadi 3rd runner.
Tak biase kot.
Selalu jadi 1st and 2nd runner je.
Tak sabar-sabar nak tunggu baton sampai dekat tangan aku.
Aku tengok je baton tu bertukar tangan.
Dari Ieya kepada Aini, junior dorm sebelah.


"Yes, Aini laju lagi!!"

Now, turn aku pulak!
Aku masuk inner lane memandangkan Nilam still leading!
30m..20m..10m..tup!
Baton dah dekat tangan aku.
Aku lari laju-laju tapi tak rasa laju pun.
Ish, tak boleh jadi ni.
Aku try nak compete dengan budak sebelah.
Siap ko..lari punya lari tiba-tiba spike aku terlanggar batu.
dan...ADUH!


"Sakit weh!!"

Aku dah selamat mendarat dekat atas lantai bilik.
Laaaaa...mimpi rupanya.
Patut la rasa macam tak laju je aku lari.
Ish, sampai terjatuh katil?!
Lawak la ko ni Za!
HAHAHAHAHAAAA...
Aku naik atas katil and sambung la tidur balik .
Mana la tahu kalau boleh sambung balik mimpi tadi.
Nak jugak tahu siapa yang menang.
KAHKAHKAH



Sekarang ni semua sekolah tengah busy prepare untuk hari sukan.
Cross country la, sukantara la.
Aku rindu semua tu.
Boleh lari-lari main kejar-kejar dengan kawan-kawan.
Dah lama tak berpeluh ni rasa tak syok wei.
Ye la, dah habis sekolah kan, mana nak rasa benda-benda gitu dah.
Sobsobsobsob...



WAAAAAAA...RINDUNYA NAK RELAY!



p/s: Tak basuh kaki before tidur tu la pasalnya!

No comments:

Post a Comment