Monday, July 26, 2010

Ceritera Pembikinan Sebuah Kek

kek yg da siap masak

WOW!! Terasa sgt gembira hari ni! Kek yg aku buat menjadi!! 2nd trial after last 2 years aku buat. Actually bukan kek pon. Eh tak tahu lah. Susah nak describe. Kek batik or kek biskut marie?? Senang giler nk buat! Demi kawan tersayang kat Mawar tu, aku buat jugak untuk diorang sempena nak potluck. At first tak nak buat. Tapi bila sume barang dah beli, terpaksa lah jugak rajinkan diri menggunakan semua kepakaran yang ada dan bertarung di dapur milik Cik Senah. Lebih semangat lagi sebab guna mixer yang baru 1st time guna!! HAHA... Pukul 11.30 malam aku start buat kek ni tahu tak?? Nasib baik ada cousins aku tolong si Nurin & Haziq. Erk, Haziq tak tolong pon, dia jadi tukang ratah coklat je. ==! Aku main ccampak-campak je segala bahan. Ikut resepi dan teori sendiri. Dalam pukul 12.30 kek semuadah siap. See, tak susah pun nak buatnya. Kejap je dah settle. After that, sejukkan dalam fridge. AND............pagi tadi bila bangun tidur rasa sangat best sebab kek tu menjadi!! Memang umpph lah org cakap. Ewahhhh, terasa mcm puji diri sendiri la pulak. HAHA.. so kawan-kawan Mawarku, ape respon anda?? :D

Dalam proses pembikinan


Haziq

Pembantu setia

Coklat yang dah habis diratah


p/s: Alhamdulillah dapur Cik Senah tak terbakor!! ;D

No comments:

Post a Comment