Monday, July 26, 2010

Ceritera Pembikinan Sebuah Kek

kek yg da siap masak

WOW!! terasa sgt gembira hari ni! kek yg aku buat menjadi!! 2nd trial after 2 years yg lps aku buat. Actually bukan kek pon. eh tak tahu lah. susah nak describe. kek batik or kek biskut marie?? senang giler nk buat! demi kawan tersyg kat mawar 2, aku buat jugak utk diorang. at first x nak buat. tp bila sume brg da beli..terpaksa lah jugak rajinkan diri menggunakan semua kepakaran yg ade dan bertarung di dapur milik cik senah. lebih semangat lagi sebab guna mesin pengadun yg baru 1st time guna!! HAHA...pukul 11.30 mlm aku start buat kek ni tahu x?? nasib baik adik sedara aku tlg..Nurin n Haziq. erk, Haziq x tlg pon..jd tukang ratah coklat je. ==! aku main cmpak2 je segala bhn. ikut resipi dan teori sendiri. dlm pukul 12.30 kek sume da siap. see, x susah pon nk buat dye. kejap je. after that, sejukkan dlm peti sejuk. AND............pg td bila bangun tidur sgt best sbb kek 2 menjadi!! mmg umpph lah org ckp. eh, terasa mcm puji diri sendiri la pulak. HAHA.. so rakan2 mawarku, ape respon anda?? :D

Dalam proses pembikinan

Haziq

Pembantu setia

Coklat yg da habis diratah


p/s: sudah suka memasak!! ;D

No comments:

Post a Comment