Wednesday, January 12, 2011

Too Much Things To Confess


Huarrggghhhh!!! (ini bukan ngauman harimau okay) dah lama sangat cik akak pemilik blog ni tak update blog dia. MALAS katanya. Bukan lama mana nak update benda alah ni. Type..type..type..and post entry. Taraaa..dah SIAP! Memang betullah pemalas cik akak ni kan? ehem ehem *clearing throat* Kenapa kalau nak mula entry baru je mesti merepek ZAZA oii? Seteret-tu-de-poin je lah. Pung Pang Pung Pang carutannya. Okay okay, kita serius ye anak-anak! Buat muka ketat semua!! 

Hai! Sorry guys for not updating my blog quite a long time. Dah sebulan pun ye. Bukan malas but nowadays I’ve lots of works to do. Ggrrrr..benci tau! Tambahan lagi dengan ketiadaan Berukband plus line wifi mawar yang maha lembab mengalahkan siput-siput milik Madam Nazida yang telah mengalahkan Encik Fitri yang lewat ke kelas. Dalam masa sebulan apa yang telah berlaku ya? Mai buat list tengok.

1. HAPPY NEW YEAR!
2. Mid-sem break dah tamat. :’(
3. Berjaya mendapat handphone baru setelah buat muka bermuncung burung flamingo.
4. Genap 100hari pemergian arwah Dekmi.I have to undergo a surgery in the end of this month. GULP! Result MUET dah keluar!!!7. Bebanan dah berlalu pergi.


Cakap pasal MUET, masa exams hari tu tak performed very well kot. Tapi speaking test agak okay bila dapat 1 group dengan SEHA, MIOR UZAIR and FARHANA. Gang je lah yang okay, tapi discussion macam loklak. Tuptaptuptap masa dalam kelas Global Issue lastweek classmates cakap dah boleh check result. Agak cuak di situ ye. Bila dah balik bilik semua gaduh nak check result. Aku je yang buat-buat tak tahu. Tapi curiosity nak tahu result tu agak tinggi. Tengah-tengah malam baru check. Tu pun guna lappy roommate. Line berukband masa tu memang sangat-sangat macam haram. Bila result keluar jeng jeng jeng, dapat Band 4. Bersyukur sangat sebab dah lepas nak further degree in Law and Pengajian Bahasa Inggeris. Tapi bila mengenangkan result last sem yang memang tak best tu, aku blur nak isi apa dalam UPU. Layak ke nak buat law lepas ni? Lets HIM decides what the best is for me. Eh lupa, CONGRATS ye kat kawan-kawan yang dapat result MUET flying colours tu. Yang rasa result dia tak berapa best tu takpe, cuba lagi midyear nanti! CHAIYOKK!

2 bebanan dah berlalu!!! Kelas Mr.Choy selalu buat kadar adrenalin aku terhasil dengan ganasnya. Rasa macam nak ambil result UPSR dulu pun ada. Kenapa UPSR? sebab bukan PMR. Dah jangan tanya kenapa. So, semalam agak lega bila dah selesai Discussion BEL 332. Dengan aku demamnya buat-buat energetic je lah even though he hates all the sandiwaras. Haha.. next will be a debate. More adrenalins will be produced I think. Maigosh! Tadi ada Test LAW III pulak. Punyalah semangat aku stay 4 hari dalam bilik study pasal proposal and acceptance tengok-tengok soalan agak mengecewakan. PASAIPA MADAM KASI SOALAN LUAR ALAM NI?!! Huaarrrgghhh...tersentap kejap bila baca soalan tadi. Huhuhu..hope, result okay. Tak macam test last sem. Cukup-cukup makan je carry marks aku. Tapi yang tak syok nya demam aku macam ngada-ngada pulak. Kejap elok, kejap tak elok. Asal malam je badan panas. Pagi pulak sakit kepala. So, dengan ini aku mengambil kesempatan nak skip kelas-kelas BEL. Huahuahuaa... :D yang paling best semalam supposed to be ada test dalam lecture Madam Ilyana but then it was cancelled! HUYEAH!!! Sumpah aku cakap, aku tak faham apa yang dia ajar. Nak dengar dia punya suara dalam lecture hall kemain susah. *ahli-ahli kelas A,B,C KPTM sila agree dengan statement ni* hope tak fail la paper dia sebab last sem ramai student dia yang failed subject yang dia ajar. Mintak simpang.....~

p/s: Next week test LAW II dengan Madam Fazlin pulak....ASTAGHFIRULLAHALA’ZIM!

More Than Words


*The title isn’t a name of a song, but the things I can’t express through words*

Semalam lepas habis Discussion Mr. Choy aku balik bilik. Memang penat gila dengan hari yang panasnya. Konon nak attend kelas Law II tapi tak larat. So stay kat bilik je. Makan ubat dan tidur. Masa maghrib baru terjaga. Masa tu kepala rasa berat gila. Duduk la bersila atas katil sambil belek-belek notes Law III. Tiba-tiba ada orang ketuk pintu. Seha. Dia pergi kat katil aku, meleleh air mata. Aku dah cuak dah. Pasaipa dengan budak ni. Tak penah-penah datang bilik aku sambil nangis gitu. Kalau aku lainlah. Aku memang ratu cengeng. Kehkehkeh ‘AKU SEDIH!’ tu lah first sentence yang keluar dari mulut dia. Then dia tanya aku tak online ke? Aku online tapi jarang la sebab lately busy sikit. Aku suruh dia cerita pasaipa tapi dia cakap biar dia tulis je. Then dia amek buku notes aku and tulislah benda yang dia nak cakap tu. Pastu dia terus blah. Aku ingat dia nak mengadu kat aku dia clash ngan ehem-ehem ke. Aduiyai..SORRY SEYH! Hehe.. bila aku bukak buku tu, ada alamat blog someone. Yep, someone yang dah lama gila aku tak contact. More than a year. Mula-mula aku agak prejudice terhadap pemilik blog tu. Aku ingat dia tulis something bad pasal aku and Seyh bila dah baca entry aku pasal dia. Maybe entry yang macam..haish susah nak terang. Ni memang betul-betul MORE THAN WORDS. Ye la, bila tengok si Seha tu dah banjir..cuak la aku. Tambah pulak dia cakap dia sedih bila baca blog tu. Kau memang DRAMA QUEEN la Seha [-.-“]

Aku yang tengah mamai tu pun cepat-cepat lah mengonlinekan diri and visit blog tu berbekal berukband roommate. DupDapDupDap dah denyutan jantung ni hah macam kena kejar anjing. Mintak la bukan something yang tak best nak dibaca. Tengok title latest entry. Aku bersila tepi katil. Perlahan-lahan aku scrolled down baca entry tu. SAH, MEMANG DIA TENGAH TULIS PASAL AKU. At first lagi aku dah nampak tulisan merah...ayat dari blog aku yang aku tulis pasal dia. Sedar tak sedar, mata ni dah kabur, menangis. Roommates dah pelik. Tersentap aku bila kau (penulis entry tu) tulis yang kau tak pernah lupakan aku dan lain-lain. Masa tu rasa heaven gila. Syahdu je. Air mata ni lagi lah deras jadinya. Hidung dah merah-merah bagai. Hilang kejap sakit kepala ni hah. Aku betul-betul ingat yang kau dah buang kitorang semua dari hidup kau. Tapi bila kau cakap macam tu at least persoalan yang selalu singgah dalam kepala aku pasal kau ingat lagi ke tak kat aku ni dah terjawab. Rasa syukur gila. Aku dah tak rasa teruk sangat macam sebelum ni. Bila kau dah clarified those entire things kenapa kau jauhkan diri dari aku dan kawan-kawan yang lain, aku boleh terima. Betullah apa yang diorang cakap, maybe kau malu nak berhadapan dengan kitorang lepas apa yang dah jadi. And that is why ko block kitorang. Tapi rasa terharu tu masih berbekas sampai sekarang bila kau ingat semua benda yang kita pernah buat sama-sama dulu. Dari mula-mula kenal sampai lah ke sodorm. HAHA..kenapa lah benda tu jugak kau nak ingat? LAWAK!

Well aku harap kau tak pernah fikir yang aku cuba nak buang kau dari hidup aku. Aku admit memang aku pernah try, tapi sumpah tak boleh. Susah kot. Mana-mana aku pergi je mesti ingat kau. Nak ambil result SPM, ingat kau. Masuk U, ingat kau. Aku lepak kat Manjung, ingat kat kau. Sampai result MUET keluar, kau jugak lah yang aku dok ingat. And yang paling tak boleh blah bila kawan aku couple dengan kawan kau (AMREE) pun aku ingat kat kau. Ye la dia kan kawan kau dekat ACS dulu. Erm..pagi tadi pun aku baca lagi blog kau dan tertumpah lah lagi airmata ni. Entry kau sangat-sangat membunuh la wei! Kalau nak baca lagi lepas ni, kena sediakan tuala ataupun tisu berkotak-kotak. Actually aku memang nak post entry ni after baca blog kau semalam tapi keadaan tak mengizinkan sebab aku ada test dan have to study. So tadi lepas habis test cepat-cepat lah balik bilik and nak update boleh. But still tak boleh bila kepala pening sangat. And now baru ada space nak menulis. :) So, take your time to adapt with the situation as you've mentioned. At last baru aku sedar yang comforter dengan baju yang aku pakai dah basah lencun dengan air mata aku lepas baca blog kau. See, membunuh tak blog kau?

p/s: Gigi aku tak berpagar lagilah...tunggu tunggu, tak lama lagi adalah tu.