Wednesday, January 12, 2011

Too Much Things To Confess


Huarrggghhhh!!! (ini bukan ngauman harimau okay) dah lama sangat cik akak pemilik blog ni tak update blog dia. MALAS katanya. Bukan lama mana nak update benda alah ni. Type..type..type..and post entry. Taraaa..dah SIAP! Memang betullah pemalas cik akak ni kan? ehem ehem *clearing throat* Kenapa kalau nak mula entry baru je mesti merepek ZAZA oii? Straight to the point je lah. Pung Pang Pung Pang carutannya. Okay okay, kita serius ye anak-anak! Buat muka ketat semua!! 

Hai! Sorry guys for not updating my blog quite a long time. Dah sebulan pun ye. Bukan malas but nowadays I’ve lots of works to do. Ggrrrr..benci tau! Tambahan lagi dengan ketiadaan broadband plus line wifi Mawar yang maha lembabs. Dalam masa sebulan apa yang telah berlaku ya? Mai buat list tengok.

1. HAPPY NEW YEAR!
2. Mid-sem break dah tamat. :’(
3. Berjaya mendapat handphone baru setelah buat muka bermuncung burung flamingo.
4. Genap 100hari pemergian arwah Dekmi.
5. I have to undergo a surgery in the end of this month. GULP!
6. Result MUET dah keluar!!! Bebanan dah berlalu pergi.


Cakap pasal MUET, masa exams hari tu tak performed very well kot. Tapi speaking test agak okay bila dapat 1 group dengan SEHA, MIOR UZAIR and FARHANA. Gang je lah yang okay, tapi discussion macam loklak. Tuptaptuptap masa dalam kelas Global Issue last week classmates cakap dah boleh check result. Agak cuak di situ ye. Bila dah balik bilik semua gaduh nak check result. Aku je yang buat-buat tak tahu. Tapi curiosity nak tahu result tu agak tinggi. Tengah-tengah malam baru check. Tu pun guna laptop roommate. Line broadband masa tu memang sangat-sangat macam haram. Bila result keluar jeng jeng jeng, dapat Band 4. Alhamdulillah. Bersyukur sangat sebab dah lepas nak further degree in Law. To further Law Degree, Band 4 is the minimum requirement ya. Tapi bila mengenangkan result last sem yang memang tak best tu, aku blur nak isi apa dalam UPU. Layak ke nak buat law lepas ni? Let HIM decides what's best for me. Eh lupa, CONGRATS ya kat kawan-kawan yang dapat result MUET flying colours tu. Yang rasa result dia tak berapa best tu takpe, cuba lagi midyear nanti! CHAIYOKK!

2 bebanan dah berlalu!!! Kelas Mr.Choy selalu buat kadar adrenalin aku terhasil dengan ganasnya. Rasa macam nak ambil result UPSR dulu pun ada. Kenapa UPSR? Sebab bukan PMR. Dah jangan tanya kenapa. So, semalam agak lega bila dah selesai discussion BEL 332. Dengan aku demamnya buat-buat energetic je lah even though he hates all those sandiwaras. Haha.. next will be a debate. More adrenalins will be produced I think. Homaigosh! Tadi ada Test LAW III pulak. Punyalah semangat aku stay 4 hari dalam bilik study pasal proposal and acceptance tengok-tengok soalan agak mengecewakan. PASAIPA MADAM KASI SOALAN LUAR ALAM NI?!! Huaarrrgghhh...tersentap kejap bila baca soalan tadi. Huhuhu..hope, result okay. Tak macam test last sem. Cukup-cukup makan je carry marks aku. Tapi yang tak syok nya demam aku macam ngada-ngada pulak. Kejap elok, kejap tak elok. Asal malam je badan panas. Pagi pulak sakit kepala. So, dengan ini aku mengambil kesempatan nak skip kelas-kelas BEL. Huahuahuaa... :D yang paling best semalam supposed to be ada test dalam lecture Madam Ilyana but then it was cancelled! HUYEAH!!! Sumpah aku cakap, aku tak faham apa yang dia ajar. Nak dengar dia punya suara dalam lecture hall kemain susah. Satu je aku harap, aku tak fail paper dia.

p/s: Next week test LAW II dengan Madam Fazlin pulak....ASTAGHFIRULLAHALA’ZIM!

No comments:

Post a Comment