Thursday, February 10, 2011

A Short Note

Even if I can't meet you, I want to pursue my memories
and show you the same happiness.
Along with that smell, the fireworks open in a flash.



p/s: I miss you buddy...badly :'(

Sunday, February 6, 2011

A Minor Surgery

In the Name of Allah Most Gracious Most Merciful

Last week aku kena attend minor surgery dekat PPUM after 3x buat follow up dengan doc kat surgical clinic. Ditemani sorang classmate, aku overnight semalam kat UM. Dapatlah jumpa kawan-kawan lama walaupun kejap je. Diorang tak dapat nak layan aku sangat sebab diorang tengah exam. A BIG THANK YOU FOR KHAM AND CIKPAH :)

The next day, sampai je kat PPUM terus daftar diri kat Pusat Pembedahan Harian. Erm..ramai jugak yg nak kena bedah pagi tu. Before masuk dewan bedah, macam-macam procedure la kena buat. Salin baju pesakit, amek darah, cek BP, taklimat dari pakar, masuk air dalam badan and lastly kena inject ubat analgesic. Doc tu kata, “adik saya dah nak masukkan ubat bius ni. Maybe akan rasa pedih sikit. Adik boleh kira 1 sampai 10 dan adik akan tertidur,” masa tu lagu Count On Me dah amek port dalam kepala dah. You can count on me like one, two three i’ll be t..h..e..r..e...TIDUR. Tup Tup bila aku bukak mata, TARRA!! Aku Nampak benda ni dulu...

(sakit jugak nak cucuk benda alah ni kat tangan)

Aku dah ada dalam ward. Tengok sebelah ada mesin apakejadahentah yang buat bunyi bising. Actually sebab bunyi mesin tu la aku tersedar. But, seriously tak rasa sakit langsung. Gaya macam tak kena operate je. Masa tu mamai lagi. Otak pusing-pusing sebab kesan ubat bius tu memang akan menyebabkan drowsiness. Then aku kena tukar katil biasa. Masa tu around 10.45 and pukul 1.30 aku dah discharged. Cepat kan kan kan??? Doc kasi MC seminggu (YEAYYY!!!)* dan lepas tu terus balik kolej dan sambung tidur! Yang best nya, ubat yang doc kasi pun tak payah makan. Simpan je buat khazanah dalam laci tu. Hehehe..makan pulak tak de nak pantang-pantang. Aku bedal je semua sebab makan tu kan suatu nikmat. :D COP! sudah-sudah la aku merepek. Kalau ada masa, aku update lagi okay? Love you all *wink.wink*

Ubat yang tak payah susah-susah nak dimakan

Tag nama yang dah dibuat kenangan


p/s: Best jugak masuk hospital ni. dilayan macam raja cukup.