Monday, March 21, 2011

Goodbye :'(


In The Name Of Allah Most Gracious Most Merciful

As we go on we remember
All the times we had together
And as our lives change
From whatever
We will still be friends Forever


Currently I'm listening to Graduation Song and LWA02C, I missed you guys badly! Almost everyday I've to see every single face of you but I never got bored. But today when I woke up in the morning, I felt a lil bit awkward when I don't have to rush to go to the class anymore. Thinking where's the class would be. Sayu! 2 sems we had fun together. We shed our tears together. We learned to know each other better. How much I appreciate all of you. So these are some things/pieces/memory I thought on each of you:

Rizqan - OMG you're super awesome class rep. Thanks for being such a caring friend. Yeah, I'm enjoyed karaoke-ing with you. You're like Bruno Mars sgt time nyanyi lagu Billionaire. I mesti akan rindu time you nak buat announcement dlm kelas. *YO YO CLASS! Class Madam Rusi cancel petang ni! ;D

Hakim - I'm wondering bila lah agaknya dapat tengok you buat Yale Yale you tu lagi. You know what, masa jawab soalan terrorism dalam final terbayang muka you buat Yale Yale tu kot. haha

Fitri - Lepas ni kau tak payah dah kot nak tunggu kitorang bersiap kalau nak keluar makan. Thanks the memories we had together. Jangan buang gambar aku dari album kau okay kalau rasa tak nak kena tulah. hehe

Aton - Hey nice girl! Aton bila lagi nak gosip ni? Terima kasih sebab selalu kasi pinjam novel and tudung ye. Zaza rasa macam banyak kali susahkan Aton. Goodluck!

Azwa - TEKANAN! Tayla tahu tak bila kau balik awal aku rasa sunyi sangat kat bilik. isk.isk. Rasa macam bukan dekat Malaysia dah. Thanks ye roommate sebab selalu kejutkan aku bangun tidur pergi kelas. Kasi guna gula. Eh lepas ni kalau buat air mesti hang ingat kat aku kan kan? :P

Ida - Kau lah orang pertama yg aku tegur dalam kelas. Thanks sebab selalu jadi tempat dengar masalah aku. Tak sempat nak jumpa kau sebelum balik haritu. Sorry. Jangan lupa aku tau! Syg kau!

Farah - You makhluk kelas C kedua yang I tegur selepas Ida. Mula2 kenal tak nampak lagi kebimboan you. Bila dah lama2, rasa macam arrrghhh FARAH!!! kenapa you bimbo sgt ni. tapi takpe..tu yg buat I ingat kat you selalu tu. Well goodluck yaw!

Amal - Eh sampai ke sudah aku tak datang ke rumah kau kan? Raya tahun ni datang lah lagi ke rumah aku ye. Aku masak laksa pulak. Kau suka laksa KK kan..? Amal kau byk kasi tunjuk ajar kat kot. Selalu tolong aku siapkan assignment group kita. Thanks!

Siti Amirah - My Roxxstar! I already missed to sing along with you. Menggila dekat Red Box. Nanti kalau ada rezeki kita karok bersama lagi okay. Eh makan korean food jugak! Siti sangat best!

Nina - I love you tahu tak!! You selalu tolong I buat kerja Law 3 and sometimes sampai kita pun jadi blur! Well I pernah cakap kan you macam Lisa Surihani? hehehe :D Nina sgt lawak kadang-kadang and that's why I love to have a friend like you.

Aisya - You comel lah!! I jealous tgk rambut you. Especially time Dinner. Rasa macam nak tarik-tarik je. hehehe Surely I akan ingat you every time I nak pakai slipper Aloha yang kita beli dekat Sunway tu!

Sakinah Sodikin - I love cookies yg you jual!! SEDAP SGT! I dah kempunan dah nak makan cookie tu. Eh seronok dpt kenal you sebab I love your style yang happy-go-lucky tu. You pun species yg cakap laju macam I jugak eh?

Fatin Aisyah - Mata kau amazing kot. Tak kisah lah pakai lens ke apa..menggoda tahu! Kau ingat dekat aku yang suka sebarkan gosip yg boleh dipercayai ni selalu tau. Kalau rindu ushar gamabr aku yg bersepah dalam fon kau ye ;p

Adila - Domo-kun! Sumpah aku rindu moist choc cake kau! Sedap sgt! Wei thanks sebab selalu ajar aku Bel and jadi partner aku. Best dpt jd teammate utk debate 1st practice. Dah lama kita tak ber-Omegle ye? HAHA Semoga berbahagia bersama Azim!

Dayah - Ahh kau suka puji aku kan? Ngada-ngada tau! Hehehe...you jaga abang2 kita elok2 tau. Nanti I jadi chaperon you ye bila you nak keluar date dengan Abang Ashton Kutcher I!

Siti Hadijah - Kau ni nampak je pendiam eh..rupa-rupanya kuat gosip jugak! :p Thanks wei kasi pinjam tudung. Lepak sama-sama time lunch. Enjoyed sgt! Jgn lupa aku yg baik hati ni ye :)

Qila - 1st sem dulu kau umpama stranger bagi aku. kau lah sorang2 nya classmate yg aku tak berani nak tegur. Bila tahu kau orang Perak, terus kamceng kot! Eh janji nak belanja tu tak tertunai lagi tau! Nanti kita lepak bersama ye dekat Ipoh. Syg kau!

Sakinah Zaini - You're awesome babeh! Aku suka cara kau yg easy going tu. Kau redah je apa yg kau rasa betul. Aku suka bersembang dengan kau sebab kau best and suka buat lawak! Kurang-kurangkan makan ayam ye kak!

Laila - Waaahh...THANK YOU SO MUCH Laila sebab selalu tolong zaza buat hw. Kesian Laila terpaksa berpening nak tolong Zaza. hehe.. Nanti share tips nak jadi pandai ye! ILY!

Tirah - Sumpah 1st sem dulu aku takut nak tegur kau. masa 2 sem ni la dah berani nak tegur-tegur. hehe..mungkin sebab kau tegas kot. Maklumlah orang bijak kan?? hehe Kadang2 kau ni lawak jugak ye!

Amy - Kau sgt selamba. Kadang-kadang jiwang pun ada. Hehehe... Aku jeles lah dengan kau sebab kau pandai. Thanks kasi pinjam DVD My Name Is Khan!

Sarah - Waaahh..kau kelakar sgt tau! Bila kau buat lawak, sakit perut ni hah terpaksa tahan gelak! Btw, aku rasa seronok sebab dapat buat Forum Bel 313 dengan kau last sem. Goodluck Sarah!

Zue - Eh jaga makan tau! Jangan main bedal je semua benda! Nanti allergic lagi susah pulak! Aku suka sangat dapat kawan dengan kau and gang kau. Korang semua havoc. Aku cakap kan kalau korag tak ada dalam kelas rasa macam sunyi semacam. Thanks beb sebab rajin melayan perangai aku! :D

Aqmar - Aduyai...havoc sungguh la kau ni. Tekanan aku bila kena berdebate dengan kau. Kecut perut tahu tak! Punyalah psycho! isk.isk.isk. Well seronok dpt kenal kau. Goodluck lawyer to be!

Intan Mulianie - Kau yang kenalkan Anwar Hadi tu kat aku. Sekarang aku dah gila tgk video kot! hahaha... Aku tak sempat nak cakap, Kau sweet sgt bila bertudung. Swear!

Ika Baha - Kau ni mcm kanak2 riang lah! seronok dpt kawan dgn kau. Kadang2 tekanan aku bila nak kena layan perangai kau tu. Nasib baik comei kalau tak dah lempang laju2. hehehehe :D

Intan Nadia - Perrgghhh kau ganti tempat aku ye dalam bilik roommates lama aku. hehe.. Well kulit kau gebu kot. Kau makan apa hah? Bak mai share petua! kihkihkih... Nanti kalau aku mai Kelantan, boleh belanja aku kot? Haha

Syida - Aku suka sgt tgk kau pakai shawl. Comei ngat aih! Kau seorang kawan yang best jugak! Kaki novel! Aku suka lah menyembang dengan kau. Kau dah la pandai :D

Wanie - Tak sangka ek parents kita kongsi kerja yg sama! Wanie ni lemah lembut sgt! Kalau gelak tu sampai tak nampak mata dah. Comei sgt!! Suka dgr Wanie ckp utara!

Ikha - Aku salute dengan kau doe! Kau jarang-jarang dtg kelas pun still pandai. Siap dapat Dean List lagi. Goodluck wei...Best sebab dpt kenal kau. :)

Pika - Ni sorang lagi. Aku suka tengok kau debate. Spontanous habis lah! Cara kau yang selamba tu. Kita tak berapa nak rapat and jarang dapat bersembang sama. So, aku harap kau tak lupa aku ^^,


So friends jangan lupakan kenangan kita bersama-sama ye. Each and everyone of you is awesome! That's all what I feel about you. Thanks for all the memories we had together! No lapse of time or distance of place can lessen the friendship of those who are truly persuaded of each others worth. :)



Pecah Rekod

Hari terakhir memakai jeans favourite

In The Name Of Allah Most Gracious Most Merciful

*Mood tak puas hati*

Entry untuk second day berada di rumah! Hari ni nak cakap pasal rembat GRRRR geram tau! Actually macam ni. Pagi hari Isnin lepas aku bersiap-siap lah nak pergi jawab exam dekat Dewan Annexe. But sweater aku hilang pulak. Punyalah sakan aku and 2 orang classmates geladah loker, bakul, baldi, bawah katil dan luggage cari sweater tu. Bukannya apa Dewan Annexe tu sejuk bukan main. Mahu bulu roma aku tegak berdiri macam masa tengah nyanyi lagu Negaraku. Cari punya cari tetap tak jumpa. So, pinjam kawan punya je lah. Sedih tahu! Balik dari exam tu sambung lagi mencari. Musyhkil sangat sebab hilang dalam bilik. Lepas pakai masa exam hari Sabtu tu ada lagi. Aku biar je kat atas katil sampai la pagi nak pergi exam tu. Aku pun bukan stay kat bilik aku pun masa exam. Then bila hilang macam tu je rasa geram sangat-sangat. Sweater kesayangan kot. Dulu beriya-iya mintak emak abah belikan sebab nak pakai pergi tuition malam-malam masa Form 3. Walaupun harga tak mahal mana tapi comfortable kot bila pakai. Dah lama aku pakai sweater tu but still nampak macam baru. Isk.Isk.Isk. Aku sure sweater tu tak kena curi luar bilik sebab aku tak bawak keluar bilik pun selain pergi exam. :'( Lepas hilang sweater baru teringat yang jeans favourite aku pun kena rembat jugak. Yang aku ingat lepas lipat-lipat baju aku biar je jeans tu atas katil.....DAMN, itu pun kena rembat jugak! ERRR rasa macam nak mengamuk sangat-sangat. Sure lah yang rembat tu dalam kalangan budak Asasi jugak sebab aku basuh baju guna washer machine and drier kat floor aku. Lepas tu terus bawak masuk bilik and lipat! Celah mana pulak budak-budak dip and degree nak rembat. C'mon la dear..kerajaan dah bagi elaun almost RM 2000 per sem takkan tak cukup lagi sampai perlu merembat harta benda orang. Perlu ke nak bergaya sakan dengan barang hasil rembatan awak tu? Habis smart la tu? L! Tinggal seminggu je lagi nak habis exam konon rekod pakaian aku yang tak kena rembat tu clean la. DAMN at last tercemar jugak. Sakit nya la hati ni. Sabo je lah!

p/s: Kat i-Gop jugak yang best. Takde pun kes kena rembat baju bagai :'(


Inilah dianya sweater yang kena rembat tu

Saturday, March 12, 2011

Macam .....(Sila isi tempat kosong)!

In The Name Of Allah Most Gracious Most Merciful

Woot. Woot. Assalamualaikum.Well hello there world! Kihkihkih :D Lately memang malas gila nak update blog sebab sangat-sangat busy siapkan assignments, tests, presentation, assessments and tak lupa jugak study. Exams week pun baru je berlalu and it' was like.....DAMN!! I think I've to attend time management class! Nooo..not only me but the rest of Law Asasian Students too. -.-' I keep on thinking, what the hack is this...? We've to finish up almost four 20-30marks essays within 2 hours. Yeah, and the handwriting look very horrible! I was frustrated bila paper Law II yang aku rasa senang tapi aku tak boleh jawab dengan efficientnya disebabkan masa yang tak cukup.

And yang paling mengecewakan, paper aku tu nanti kena mark dengan 'The Most Strict Lecturer' in UiTM. DAMNNNN! Makin menguranglah possibility aku nak dapat A dengan kombinasi tulisan yang macam cakar ayam tu. Paper Law III, errmm no comment. Part A is kinda tough though. Economic Principle..ARGHH!! The calculation susah dooooeeee! Aku lagi prefer Admaths kot. Psycho..Objective and True/False question macam susah sikit sebab aku malas nak baca. *MALAS?? tak pernah nak taubat lah aku ni. Global..Yang ni agak best sebab soalan senang. Jawab dengan riang gumbira je! Hah, ushar gambar bawah ni untuk maklumat lanjut.


Inilah soalan Law II yang kononnya aku cakap senang tu *bajet kau pandai sangat lah Zaza?

Handwriting kalau bukan waktu exam

Yang ni pulak handwriting masa dalam exams..hah, amek kau kengeriannya!