Sunday, October 30, 2011

June Baby


JUNE =FINEASS

Fun to be with. Loves to try new things. Boy/girls LOVE you. You are very hot. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quiet unless excited or tensed. Takes-rep pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people’s feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Moody and easily hurt. Witty and sparkly. Snazzy at times. Not revengeful. Forgiving but never forgets. Dislikes nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving. Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp. Judges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be alone. Always broods about the past and the old friends. Waits for friends. Never looks for friends. Not aggressive unless provoked. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover.
:)

Thursday, October 20, 2011

Big Bad Wolf Book Sale 2011

In The Name Of Allah Most Gracious Most Merciful


Hai korang! Aku nak update sikit pasal pesta buku yang aku pergi last week. Okay, cerita aku ni macam dah outdated sikit sebab kisah minggu lepas baru nak cerita this week. Whatever lah, janji aku dah pergi Big Bad Wolf Book Sale tu...kau ada? Last week, lepas mandi and siap-siap nak turun lunch kat cafe aku online lah sekejap Facebook. Lepas tu terajin pulak click dekat group Jaksa Kolej Burhanuddin Helmi. Usha sekali imbas la pasal cerita-cerita terbaru dekat group tu and suddenly terperasan satu post oleh Felo iaitu Mr Rajan. Dia buat iklan Big Bad Wolf Book Sale pulak dekat situ. Masa tu terpikir Big Bad Wolf tu apa? Then baru teringat yang lecturer English dekat UiTM dulu pernah bagitahu ada satu pesta buku besar-besaran yang mana buku-buku yang dijual sumpah murah gila dengan discount dari 75%-95%!! :O *Okay sila menganga luas-luas! Dan lecturer aku suruh pergi kalau ada chance.
So, lepas baca post tu aku jadi excited pulak nak pergi. Tambah-tambah lagi lepas dengar cerita dari senior-senior TEKAD yang dah pergi. *untunglah ada kereta boleh pergi sendiri Maka, hari Jumaat lepas pergi lah aku, Aisha Nazura, Neddy and Hanis ke Big Bad Wolf Book Sale tu dekat Serdang sana. Jauh tahu tak! Aku and Neddy beli 7 buah buku. Hanis 4 buah and Aisha....21 buah buku uols!!! Masa kat sana memang banyak sangat buku sampai tak tahu nak pilih yang mana. Mostly novel fiction harga dia average dalam RM 8 je. MURAH KAN KAN KAN???



My books

The 7 books that I bought only cost me RM 56 which is MURAH GILAAAA! And Aisha yang beli 21 buku tu cuma bayar RM 168 je. -.-' Kalau nak diconvert harga buku tu dari pound sterling dan dollar ke Ringgit Malaysia, memang cecah beratus jugak lah. Menitik air mata aku nak bayar. Next time kalau ada lagi event BBWBS, aku nak pergi. Kalau setakat area KL boleh lagi la nak pergi. So, kalau korang teringin nak pergi ke book sale tu rajin-rajin la jenguk website BBWBS tu ye sebab selalunya diorang akan inform diorang punya next event through the website. Boleh klik sini.


Sebelum book sale mula, beratur uolss nak masuk

The ambiance during the sale
Nora Robert's collection




p/s: All the books sold during the books sale were in English. They even have cookery, travelling, business, children, sciene fiction, IT and many other books.